Eichinger

“Wij koesteren de gift van de natuur, want terroir-specifieke, elegante en complexe wijnen die authentiek en vol diepgang zijn, kunnen enkel gemaakt worden vanuit een zorgzaam en respectvol gebruik van de natuur rond ons. Dit proces begint in de wijngaard waar de druiven verzorgd worden gedurende hun groei.”

Deze quote van Birgit Eichinger zegt het eigenlijk helemaal.

Dit familiedomein is gelegen in de majestueuze Kamptal vallei, vlakbij de Donau en aan de voet van de Gaisberg wijngaarden, die achter haar huis beginnen. Hier maakt zij complexe, elegante wijnen met diepgang, die een weerspiegeling zijn van hun variëteit en herkomst (bodem, klimaat,…) Het terroir van haar wijngaarden speelt hier natuurlijk een grote rol, maar met 15ha topwijngaarden zoals o.a. Ried Heiligenstein, Ried Gaisberg en Ried Grub heeft zij hier de ideale voedingsbodem voor. Zij heeft 70% Grüner Veltliner aangeplant, 20% Riesling, nog aangevuld met Chardonnay en Roter Veltliner.

Zij is ook lid van de vermaarde “ÖTW” (Osterreichische Traditionsweinguter), een vereniging van enkele van de beste Oostenrijkse wijnakers, die ook de wijngaarden classifiëren en vastleggen welke er van Erste lagen kwaliteit zijn (1ÖTW).

Meer info over dit domein

Toont alle 4 resultaten