La Madrague

In 2007 heeft Jean-Marie Zodo het Domein de la Madrague en zijn 30 hectare wijngaarden, die zich uitstrekken over de gemeenten La Croix Valmer, Gassin, Grimaud en Ramatuelle, nieuw leven ingeblazen. Sommige wijngaarden lopen tot aan het strand en de Middellandse Zee. Zowel de wijnkelder als het domein zijn volledig gerenoveerd, van in het begin met de intentie om alles volledig organisch te ontwikkelen en een standaard voor kwaliteit en authenticiteit te zetten. Duurzaamheid, respect voor de natuur en omgeving worden hier dan ook hoog in het vaandel gedragen. Hier wordt echt samengewerkt met de natuur. Veel druiven worden met de hand geplukt, er wordt met paard en kar gewerkt en veel biodynamische principes (invloed van de maan) worden gehanteerd. Domaine de la Madrague is dan ook Bio-gecertifieerd.

Een andere obsessie van de familie is de aandacht voor detail en kwaliteit. En dat zorgt ervoor dat hier uitzonderlijke wijnen worden gemaakt, die tegenwoordig een gekende waarde zijn in de regio en steeds meer Internationale bekendheid verwerven.

De verschillende Cuvées worden genoemd naar de twee dochters van Jean-Marie, Charlotte en Claire, en meer recentelijk ook naar de kleinzonen.

 

 

Meer info over dit domein

Toont alle 4 resultaten