Gialdi

Van een iconisch wijnhuis gesproken…

Gialdi Vini SA werd in 1953 opgericht door Guglielmo Gialdi en was aanvankelijk een wijnhandel. In 1984, na de aankoop van een wijnmakerij in het noorden van Ticino, begon het bedrijf met de productie van Merlot, wat zich in de loop der jaren zowel ten noorden als ten zuiden van het kanton ontwikkelde. Feliciano Gialdi, de huidige directeur van het bedrijf, geeft nieuwe impulsen aan met bijzondere aandacht voor absoluut respect voor het terroir.

Zo is een van zijn initiatieven de samenwerking met 3 andere topproducenten uit de regio (Gialdi met Brivio, Delea, Tamborini) om de absolute Icoon-wijn Quattromani te creëren.

De productie-installaties zijn uitgerust met de modernste technologie, maar met betrekking tot de rijping wordt besloten om de traditie te verbeteren: de historische kelders van Mendrisio, daterend uit het begin van de twintigste eeuw, waarbinnen een stabiele temperatuur en een ideaal klimaat een uitstekende rijping van de wijnen garanderen, worden vernieuwd, waardoor prachtige, ideale vatkelders ontstaan.

Gialdi heeft intussen Brivio overgenomen en produceert de wijnen nu als 2 verschillende lijnen: de Gialdi wijnen, waarvan de druiven meer uit het Noorden van het kanton Ticino komen, en de Briovio lijn, waarvan de druiven meer uit het Zuiden van het kanton komen. Beide lijnen hebben een eigen karakter en smaakprofiel.

In zijn geheel is dit dus bepaald geen kleine producent meer, maar wel eentje die de lat verschrikkelijk hoog legt en garant staat voor absolute topkwaliteit. Wij hebben dan nog eens een selectie mogen maken van de allerbeste wijnen uit hun gamma. Uniek voor België en slechts beperkt beschikbaar!

Meer info over dit domein

Toont alle 5 resultaten