Bischel

Weingut Bischel is een familiebedrijf gelegen in Appenheim met de uiterst sympathieke broers Christian en Matthias Runkel aan het roer. Hun doelstelling is om kwaliteitswijn te maken die een perfecte weerspiegeling is van het plaatselijke terroir, en dit alles met respect voor de natuur. Dat merk je ook duidelijk in hun wijnen, die erg puur zijn met een fijne spanning en waar mineraliteit en elegantie steeds duidelijk aanwezig zijn.

Het zijn echte alleskunners, want behalve de bijna vanzelfsprekende Rieslings, maken zij ook verbluffende Chardonnay, Weissburgunder en Spätburgunder. Ook hier steeds weer met de kenmerkende puurheid en elegantie. De balans tussen krachtige smaken en een bijna vrouwelijke elegantie en verfijning is om van te watertanden.

Met beschikking over wijnstokken in de topwijngaarden Scharlachberg, Heerkretz en Hundertgulden, hoeft het niet te verbazen dat hun verschillende Rieslings van wereldniveau zijn. Als je ooit de kans hebt, moet je ze zeker eens naast elkaar proeven, zodat je kan ervaren wat het verschil in ondergrond, terroir, wel niet kan doen!

Een parel van een domein dat nu sinds kort ook lid van de VDP is, waardoor veel van hun wijnen nu ook officieel Grosses Gewächs (Grand Cru) of Ersten Lage (Premier Cru) zijn.

Zij zijn dan ook niet voor niets uitgeroepen tot “Wijnmaker van het jaar” in Eichelmann 2020 voor de witte wijnen!

Meer info over dit domein