Albrecht Schwegler

“… because great wine can only be made in healthy and vigorous vineyards.”  Aaron Schwegler.

Albrecht Schwegler vestigde zich als wijnmaker in 1990. Vrij van alle conventies en verwachtingen volgde hij zijn eigen visie als garage-wijnmaker. Hij beschikte toen slechts over enkele percelen wijngaard. Zijn kenmerkende rode cuvées werden een instant zo’n succes dat hij de beperkte hoeveelheden moest toewijzen.

Stichter Albrecht Schwegler maakte een nieuwe stijl van wijn, die tot dan nog niet echt bestond in Duitsland: hij creëerde uitzonderlijke en kenmerkende Cuvées (blends). Toen zijn zoon Aaron en diens vrouw Julia het roer overnamen, bleven de principes ongewijzigd: de ambitie om de beste wijn te maken, in de wetenschap dat grootse wijn altijd méér is dan enkel het samenvallen van alle componenten.

Intussen beschikken  Aaron en Julia Schwegler over zo’n 12ha topwijngaarden die zij biologisch bewerken. Zij maken slim gebruik van de verscheidenheid van hun terroirs en zelfs micro-klimaten om de verschillende cépages het best tot hun recht te laten komen. Voor hun gekende cuvées Berryl, Saphir, en Granat, die van wereldklasse zijn, vinifiëren zij alles apart om het daarna te blenden en zo een optimaal resultaat te bereiken. Grootse, aristocratische wijnen met een ongelooflijke balans tussen kracht en elegantie. Een zacht, fluwelen mondgevoel, met een complexe diversiteit aan smaken en impressies waar geen einde aan komt.

Als een echte kunstenaar maakt Aaron van de druiven (afkomstig van kleine, steile percelen) op een ecologische manier een prachtig geheel. Zijn Cuvées zijn als het ware composities van complexiteit, textuur en smaak. Opgevoed in eiken vaten, wordt de wijn ongefilterd gebotteld.

Dit domein heeft 5* in Falstaff en de Cuvées scoren steeds de hoogste scores. De ‘Granat 2017’ werd door Vinum Magazine uitgeroepen tot beste rode Duitse Cuvée (blend)

Meer info over dit domein

Toont alle 5 resultaten