Gies-Düppel

Een familiedomein sinds 4 generaties. Opgericht in 1976, en sinds 1999 staat Volker aan het roer, samen met zijn vrouw Tanja. Zij maken pure, minerale terroirwijnen.

En dat mag je letterlijk nemen, want zij beschikken over verschillende terroirs van ettelijke miljoenen jaren oud. Bij een bezoek tonen ze dan ook graag het verschil in ondergrond en de invloed daarvan op hun wijnen. Omdat verschillende soorten gist de smaak kunnen beïnvloeden, gebruiken zij maar één soort gist voor al hun wijnen. Dan proef je het verschil in terroir pas echt. Hoewel niet gecertifieerd, werken zij in de praktijk wel biologisch en duurzaam en gebruiken zij geen insecticiden of kunstmest.

Hun passie ligt bij Riesling, en dat is er aan te merken. Hoewel allen erg verschillend, merken we toch een duidelijke stijl die terugkomt in al de wijnen: puur, zuiver en elegant met sappig fruit. De typische zuren zijn zacht, maar duidelijk aanwezig, en dragen bij aan de structuur. De topcuvée komt van de beroemde wijngaard Kastanienbusch.

Er worden vooral inox tanks gebruikt, enkel de topcuvées in Weissburgunder en Spätburgunder worden opgevoed in grote foeders.

Naast hun prachtige Rieslings vielen ons vooral de Pinot Noirs (Spätburgunder) op. Die mochten zeker niet in ons gamma ontbreken.

Meer info over dit domein

Toont alle 5 resultaten