Pöckl

Weingut Pöckl is gelegen in Mönchof, aan de Neusiedlersee waar ze van een waar microklimaat genieten. Zowel de bodem als de gunstige klimatologische omstandigheden zorgen ervoor dat zij hier de typisch krachtige en geconcentreerde rode wijnen waar zij zo gekend voor zijn, kunnen maken.

De wijnen van Pöckl laten de regionale eigenheid van het klimaat en de ligging  dan ook prachtig reflecteren door hun zorg in de wijngaard en bij de vinificatie.
René Pöckl vindt het belangrijk zijn wijngaarden zeer goed te kennen, zodat hij dicht bij de natuur kan werken met zo weinig mogelijk ingrepen. De druiven worden op traditionele wijze en zo ongerept mogelijk (zonder gisten of enzymen) verwerkt. Dit wordt mooi verwoord in zijn volgende citaten, die de filosofie van dit wijnhuis perfect samenvatten:

“Een wijnmaker die zijn bodem, zijn wijnstokken en zijn klimaatomstandigheden niet goed kent, kan nooit een goede wijn maken.”    En: “Wat je in de wijngaard niet kunt uitwerken, kun je in de kelder niet goedmaken.”

Uiteraard zijn zijn cuvées ‘Admiral’ en ‘Rêve de Jeunesse’ het gekendst en het meest gerenomeerd. Hier heeft hij al vele prijzen mee gewonnen en scoort hij telkens zeer hoog in de internationale pers en gastronomie. De productie is erg beperkt.

Ook de ‘Mystique’ is de moeite van het vemelden waard.. Deze wijn wordt enkel in uitzonderlijke jaren (en in extreem kleine hoeveelheden) gemaakt en is als het ware een ‘onderzoekwijn’ waarin René de mogelijkheden van de druiven en het terroir exploreert. De inzichten die hier worden verworven, worden later toegepast in de andere wijnen. René geeft trouwens ook niets prijs over de samenstelling van deze cuvée

Maar ook aan het dagelijkse drinkgenot wordt gedacht met een sappige, elegante Zweigelt, of de Solo Rosso, een karaktevolle blend van Blaufränkisch, Merlot en Pinot Noir. Om over de St. Laurent Classique nog maar te zwijgen.

Een avond met Pöckl wijnen staat garant voor plezier, ontdekkingen en verwondering over hoe lekker, en soms ‘anders’ wijn wel kan zijn…

Meer info over dit domein

Toont alle 6 resultaten