Rötiberg

Rötiberg Kellerei zag het levenlicht in 2001, toen Stephan Keller en Sebastian Gerner de handen in sloegen om op een ecologische manier hoogwaardige kwaliteitswijnen te maken. Zij beschikken over een goede 30 ha wijngaard, en hebben na grondige studie die variëteiten geplant die op de specifieke terroirs het best tot hun recht zouden komen. De natuur heeft dus bepaald wat er aangeplant zou worden.

De Rijn heeft deze prachtige regio geschapen sinds de prehistorie, en is tevens verantwoordelijk voor de variatie en vruchtbaarheid van de bodem. Al naargelang waar in de vallei, bestaat die voornamelijk uit schelp, klei, gravel en kalksteen met daaronder rotslagen van 250 miljoen jaar oud. Dit zorgt uiteraard voor de nodige mineraliteit en nutriënten.

“We believe in wines for pure enjoyment – made to be drunk with joy among friends.”  Kortom: hier maken ze wijn om van te genieten. Wijnen die uitblinken in het samenspel van soepele elegantie en een duidelijke uitdrukking van het terroir. Verfijnde karakterwijnen.

En gelukkig durven ze ook al eens ‘out of the box’ te denken want anders hadden we nooit kennis kunnen maken met de ‘Element 5’ wijnen: een samenwerking van 4 wijnmakers die van hun beste Pinot Noirs één wijn maken. Zowel in wit als in rood is dit ronduit spectaculair!

Meer info over dit domein

Toont alle 7 resultaten