Ewald Zweytick

‘Every empty bottle is filled with stories. Let’s find them together’
Van een gepassioneerde wijnmaker gesproken!
Ewald Zweytick is pas later, na gewerkt te hebben in de bouw, als mechanieker en als soldaat, begonnen met wijn maken. Hij is autodidact, maar bouwde al snel een reputatie op als een van de beste producers van de streek en is nu al een levende legende.
Hij is bepaald geen alledaagse wijnmaker en zijn passie voor Rock’n Roll reflecteert in zijn wijnen, die soms zelfs de namen van Guns ’N’ Roses nummers krijgen.
Hij maakt zijn wijnen in Ratsch, in Zuid-Steiermark, vlakbij de Sloveense grens, en beschikt hier over 11 hectare topwijngaarden, waaronder de beroemde Ried Höllriegel op de oude Pfarrweingarten, Ried Stermetzberg en Ried Sulz en Ried Witscheiner Herrenberg.
Zijn grote liefde is Sauvignon Blanc, maar hij maakt ook mooie Welschriesling en een heerlijke Chardonnay. Zijn wijnen zijn een mooie weerspiegeling van zijn passie en karakter: op het eerste zicht eenvoudig en rechtdoorzee, maar met een schitterend complexe gelaagdheid die zich geleidelijk aan laat ontdekken. Hoewel Sauvignon Blanc vaak jong gedronken word, maakt Ewald wijnen die wel goed kunnen ouderen.
Wie bovenstaande leest en ons kent weet dat deze samenwerking ‘a match made in heaven ‘ is.

Meer info over dit domein