Over Wine At Heart

Sommelier Frederic Van Bael

 Als sommelier van Het Pomphuis in Antwerpen kreeg ik de kans om enorm veel te proeven.

Uiteraard staat hier steeds de kwaliteit voorop, maar ook de prijs/kwaliteit verhouding is enorm belangrijk.

Speurneus

Door de jaren heen heb ik ook steeds beter geleerd om de mensen te begeleiden bij hun keuze, vaak slechts aan de hand van enkele woorden. Meer en meer kreeg ik de vraag om ook buiten het restaurant wijnen te verkopen en mensen te begeleiden in hun speurtocht naar goede (en betaalbare) wijnen.

Advies op maat

Het volgen van verschillende opleidingen heeft mij zeker geholpen, maar ik heb toch vooral veel geleerd van de ervaring die ik haal uit de dagelijkse begeleiding van de gasten.

Wij zijn nogal “no-nonsens”. Praktijkgericht. Geen gegoochel met al te technische termen of uitgebreide uiteenzettingen. Wijn moet gewoon lekker zijn, en dat is voor iedereen verschillend.

Daar halen wij net onze voldoening uit: U begeleiden en U wijnen doen ontdekken die bij U passen

Not your usual winedealer

Uiteraard zijn wij bijzonder trots op de gerenommeerde huizen in onze portofolio. Maar misschien nog trotser op die minder gekende en minder voor de hand liggende parels die wij ontdekt hebben.

Wij wijken immers graag al eens af van de platgetreden paden, op zoek naar wijnmakers met passie, die wijn maken met een hart.

Geniet ervan!

Frederic Van Bael