Höfling

Klaus Höfling, de wijnmaker, erfde in 2007 het wijngaardbedrijf van zijn ouders. Zijn doel is om samen met zijn familie eerlijke, karaktervolle en uitstekende Frankenwijnen te produceren. Zijn ouders, Marianne en Werner, hebben nog steeds een actieve rol. Werner is verantwoordelijk voor de wijngaard, terwijl Marianne zich zowel in het kantoor als in de keuken inzet.
Dit domein concentreert zich uiteraard voornamelijk op de druiven waar de regio om gekend staat, zoals Silvaner, Spätburgunder, Weissburgunder, Scheurebe, … Ze produceren ook wijnen van specifieke wijngaarden, zoals de Stetten Stein en Gambach Kalbenstein, die unieke terroir-eigenschappen hebben. Elke wijn heeft dus echt wel zijn eigen karakter, wat het bijzonder boeiend maakt. Zeker ook niet te versmaden zijn de prachtige zoete wijnen die hier gemaakt worden.
Traditioneel uit Franken zijn de zogenaamde Bocksbeutel-flessen, waarin we hier vooral de verschillende Silvaner-cuvées terugvinden.