Valsangiacomo

Valsangiacomo werd opgericht in 1831, in het begin als wijnhandelaar. In 1900 werd de overstap naar de eigen productie van klassewijnen gemaakt. Ondertussen is het reeds de 6e generatie die aan het roer van dit traditierijke familiedomein staat.

De hoofdvariëteit is uiteraard Merlot, zo typisch voor de regio. Zij bezitten verschillende percelen van de beste terroirs en hanteren een uiterst strenge selectie voor de druiven. De topwijnen worden dan ook maar in kleine volumes gemaakt. Hoewel dit een echt traditiehuis is, worden in de kelder wel de modernste technieken gebruikt. De rijping gebeurt dan weer in de volledig natuurlijke kelder, die gelegen is in de bergflank. Een uniek, natuurlijk ventilatiesysteem met gaten in de muren, waardoor er verkoeling uit de bergwand komt, zorgt voor ideale condities. Indrukwekkend!

De cuvée Gransegreto laten ze rijpen in een oud legerfort op de flank van de Gotthard tunnel, op 1329m hoogte. Dit zorgt voor een majestueuze, sensuele afdronk die de perfecte balans heeft tussen elegantie en kracht. Indrukwekkend!

Meer info over dit domein

Toont alle 2 resultaten