Heribert Bayer - In Signo Leonis

Het begon allemaal in 1997, toen Heribert Bayer als negociant de beschikking kreeg over enkele topwijngaarden in Neckenmarkt, Neusiedl en Rust. Hij plant de variëteiten die het meest geschikt zijn voor het terroir waarover hij beschikt, en maakt wijnen die dat ook reflecteren. Karaktervolle, fruitgeconcentreerde wijnen met fijn geïntegreerd hout, rijpe tannines en een perfecte balans tussen diepgang en verfijning zijn het kenmerk van Heribert en zijn zoon Patrick. Wars van alle modetrends blijven zij trouw aan hun signatuur en filosofie: “We creëren wijnen met een duidelijke signatuur en expressiviteit die staan voor karakter en passie.”

De eerste wijn die hij produceerde, is de zogenaamde In Signo Leonis, genaamd naar zijn sterrenbeeld. Later volgen er nog de In Signo Taurii, een top-Blaufränkisch en In Signo Tauri, gemaakt van Pinot Noir. Deze wijnen vormen de Zodiac-reeks. Het zijn wijnen met karakter en diepgang die erg goed kunnen ouderen. Hij brengt zijn wijnen ook pas laat op de markt, en heeft steeds oudere jaargangen ter beschikking van deze In Signo wijnen.

Daarnaast maakt hij ook nog de ‘Zeitlos’ en de ‘Ex-qui-sit’ serie. Deze omvatten wijnen waarbij dezelfde kwalitatieve maatstaf wordt gehanteerd, maar die toch iets jonger gedronken worden.

In de absolute topjaren maakt hij een zeer beperkte productie van de ‘Herzblut’ en de ‘Albatros’. Van deze laatste mag gerust gezegd worden dat het een van de meest indrukwekkende Chardonnay’s is die wij al ooit mochten drinken.

 

Meer info over dit domein