Haskell

In 2002 zag de Amerikaanse vastgoedmagnaat Preston Haskell IV het gigantische potentieel van deze farm. Kosten noch moeite werden gespaard om van bij de start de kwalitatieve terroir-wijnen te maken waar zij zich tot op heden mee onderscheiden.

Zo deelde men het volledige domein van 23 hectare, waarvan 14 hectare beplant, op in 13 blokken die allemaal een verschillende bodem, oriëntatie en specifieke eigenschappen hebben. De verschillende druivensoorten worden dáár geplant waar zij het best tot hun recht komen. We vinden er vooral Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz en Chardonnay terug.

Gepassioneerde wijnmaakster Rianie Strydom zette met haar uitzonderlijk wijnen het domein op de internationale kaart.  Sinds 2018 concentreert zij zich met succes op haar eigen domein (Strydom Family Vineyards), en heeft zij het roer doorgegeven aan Rudolph Steenkamp.

Rudolph bouwt verder op de filosofie dat terroir-wijnen in de wijngaard gemaakt worden, en niet in de kelder. “Back to the Basics”. Hij trekt dit ook door naar de manier waarop hij de wijngaarden en wijnstokken bewerkt. Zo is hij de natuurlijke manier van werken die al gebruikt werd, aan het omzetten naar volledig organisch.

Het absolute paradepaard is de Haskell IV, een klassieke Bordeaux-blend.

Meer info over dit domein

Toont alle 3 resultaten