Finca Meryos

Finca Meryos is het kleine, familiale domein van Laura Hoyos. Een nog relatief jong wijngoed dat een beetje een andere stijl van wijn maakt dan waar de streek voor gekend staat.

Veel wijnen uit Ribera del Duero zijn immers nogal gesloten in hun jeugd, en ontplooien hun volledige potentieel pas na “enkele” jaren bewaren. En dat aantal jaren kan nogal eens oplopen.

Niet zo bij Finca Meryos, waar ze een toegankelijkere en iets soepelere stijl maken, zonder aan finesse of smaak in te boeten. De wijngaarden zijn hoog gelegen en de bodem is arm en schraal. Hete zomerdagen en koude nachten zorgen voor een gezonde rijping met een elegant potentieel.

Ze maken hier enkel rode wijn van 100% tempranillo, en wel in drie verschillende cuvées met onder andere telkens een andere, zeer gedoseerde vatrijping: Roble, Crianza en Reserva. Er wordt zowel met Franse als Amerikaanse eik gewerkt, en zowel met nieuwe als gebruikte (kleine) vaten.

De wijnen zijn in hun jeugd al erg goed te drinken, met uitbundige fruittoetsen, maar ouderen ook erg mooi, waarbij het fruit in een complexer geheel opgenomen wordt.

Meer info over dit domein

Toont alle 2 resultaten